Phuket

Kulinariske thairetter, spektakulært landskap, gåtefulle grotter, hvite sandstrender og turkisblått hav er bare noe av det som venter deg på Phuket, ’Perlen i Sør’. Thailands største øy er omringet av det indiske hav 862 kilometer fra Bangkok og er den mest turistpregede øyen i landet, men ikke uten grunn. Phuket er en sammensetning av innbydende strender, gjestfrihet, shopping, idylliske landsbyer og stort utvalg i restauranter og underholdning. Phuket har noe å tilby for alle aldre og alle interesser. Aktivitetsalternativene er endeløse og rangerer fra dykking i Andaman sjøen, tropiske reinskogturer til romantiske båtturer til naboøyer.

Familievennlig
Dette er også en meget familievennlig destinasjon med barnevennlige restauranter og hoteller tilrettelagt for familier. Phuket er øyen hvor minner blir skapt og foreviget i familiealbumet. Ta med barna og ri på elefanter, spis fersk frukt på stranden, eller unn deg en dags velvære i et av Phukets mange spa fasiliteter. Plassen er også ypperlig for ekskursjoner og oppdagelsesferder hvor skogbevokste fjelltopper og glitrende sjøsprut fryder både øye og sjel.

Aktiviteter
Til ekstremsport entusiasters store glede byr Phuket på flere adrenalinframkallende opplevelser. Seiling, dykking og stikkhopping står høyt på agendaen, mens snorkling og golf kan være noe for dem som ønsker litt roligere omgivelser. For livsnytere er det bare å velge og vrake blant kilometerlange sandstrender hvor man kan kose seg med en god bok i skyggen av palmene. De mest populære strendene ligger på sørvest siden og innebefatter Patong, Kata, Karon, Kamala og Nai Harn.

Vår kompetanse og erfaring er din trygghet!

Kamala Beach

En av de vakreste strendene i Phuket går under navnet Kamala og har fått sitt gode rykte av sin avslappende atmosfære, isolerte strender og grønne daler. Dette tettstedet er en fiskelandsby og inviterer til rolige aktiviteter som solbading, snorkling eller rundturer i lange båter typisk for thailands kultur til nabostrendene Laem Sing og Surin. Kamala med sin lokale og vennlige sjarm representerer det gamle Phuket med landsby markeder, gjestfri befolkning og fornøyelige restauranter. Lokale kafeer, puber og hoteller innbyr til fest, mat og drikke.
På den lange stranden finnes en mengde restauranter og salgsboder, samt tilbud om massasje.Kamala er som skapt for ferie: Flott strand, turkisblått, varmt vann, stort utbud av restauranter og småbutikker, og en landsbypreget, avslappet atmosfære.

Aktiviteter:
Mange dykke butikker holder til i Kamala ettersom revet i sør er perfekt for snorkeling og dykking Restauranter:
Hovedattraksjonen i Kamala er Phuket Fantasea hvor du kan nyte buffet middag akkompagnert av en kveld med kulturell underholding.
Man finner restauranter av alle slag i Kamala. Fra de enkle Thairestaurantene, til restauranter med europeisk og skandinavisk mat. Utvalget er stort, og innenfor den lille bykjernen kan man velge og vrake i over 50 restauranter.

Uteliv:
Kamala inviterer til festlig samvær men ikke i form av diskodansing og bøttedrikking. Her går det rolig for seg med et par flasker lokalt brygg på restauranter sammen med familie og venner. Patong. som ligger 7 kmlenger syd, er stedet for de som ønsker et friskere og mer variert natteliv.Shopping, massasje etc:
Utvalget av ulike forretninger er stort, men langt fra Pataong kan by på. Skreddere og restauranter preger dette lile tettstedet, men du får kjøpt det meste av hva du trenger.
Massasje tilbys på hvert hjørne, og selvfølgelig på stranden. Og det er billig.
Ca NOK 50 for 1 time.

Kata Beach

Noen minutters kjøretur sør for Karon ligger den fredelige plassen, Kata som tiltrekker med hvit sand og klart vann. Kata deles inn i to deler, Kata Yai og Kata Noi, begge strendene har et fantastisk landskap og kan tilby avslappende omgivelser.

Kata Yai er den største av de to strendene og har et karakteristisk særpreg med øyen Koh Pu i nordenden av viken. Kata er attraktiv for familier med småbarn ettersom sjøforholdene her er tryggere enn i Karon under regnsesongen. Ta allikevel forhåndsregler og vær på utkikk eller røde flagg. Barer, restauranter og suvenir butikker finner du mellom Kata Yai og Kata Noi.

Kata Noi har noen bare få feriesteder og er enda mer isolert enn Kata Yai. Stranden her er nydelig og stedet er lite utbygget. Kata strendene er en mellomting fra det hektiske tempoet i Patong og noen av de roligste stedene i Phuket.

Aktiviteter:
Regntiden fra mai til oktober betyr bølger og lokker mange surfere hit. Sørenden av stranden er det beste stedet å beskue surferne eller å padle ut sammen med dem. Det er også mulighet for å leie surfebrett om du ikke har et eget.

Kata har også en av de beste mulighetene for snorkling. Utenom når det er regntid kan dyktige svømmere svømme mot Koh Pu for å beundre det vakre korallrevet der.

De siste månedene av året er tid for Asias fremste seilearrangement, King’s Cup Regatta og mektige yachter ankrer i viken. Småbyen i Kata har mangfoldige butikker med alt fra suvenirer til 7-11 og lokale små supermarkeder. Her holder også mange turoperatører og dykke butikker til for dem som ønsker å se mer enn stranden.

Restauranter:
I Kata finnes det et vidt omfang av restauranter som serverer thai, italiensk, skandinavisk mat samt sjømat.

Uteliv:
Utelivet i Kata er en fredelig affære med bare noen få barer i området. Dan Kwain og Cafe del Mar beregnes for de hippeste stedene og ligger i sentrum av Kata langs Thai Na road. Planlegger du en helaften vil nok Patong være ditt beste og nærmeste alternativ.

patong

Patong er berømt for sin internasjonale mat bestående av Thai, Italiensk, Skandinavisk, Japansk, Fransk og Britisk mat for å nevne noen få. Gatelangs kan du få servert autentisk thai mat fra matboder.

Uteliv:
Det er ikke til å legge skjul på at en av Patongs hovedattraksjoner er utelivet som i hovedsak er sentrert rundt Bangla road. En gylden regel som er nyttig å huske er desto lengre ned ’sois’ (som betyr smale gater) man går, desto travlere blir det.
Det er viktig å huske at Patongs natteliv er lett å finne, men også lett å unngå. Langs esplanaden vil du finne flere rolige steder hvor man kan nyte et roligere miljø. For live musikk prøv utestedet ’Saxophone’ eller ’Rock City’ rett ved siden av.

Aktiviteter:
De nattlige aktivitetene går over til strandlige gjøremål om dagen i Patongs buede sandvik. Stranden er den travleste i Phuket og du vil ikke kjede deg ett sekund. Er du tilhenger av vannsport tilbyr patong flere valgmuligheter som vannski, vannskuter, vindsurfing, seiling eller paraseiling. Revet på sørsiden av viken innbyr til et fargerikt korallrev, men på Freedom Beach i nærheten er snorklemulighetene enda bedre og kan nås ved en kort båttur.
Ønsker du å spare på energien kan du leie en solseng for dagen, titte på smykker og annen håndlaget kunst eller nyte en massasje i skyggen av en palme.

Karon Beach

Karon stranden er en lang strekning av pudderhvit sand så finkornet at det knirker når du går på den. Med sine fire kilometer er det aldri trangt om plassen og stranden er sjeldent overfylt. Karon er mer avslappet og mindre travelt enn Patong, men det mangler ikke på ting å foreta seg av den grunn. Denne plassen deles inn i tre hovedområder. I Karon Plaza området på sørsiden finner man en rekke lavbudsjett gjestehus, restauranter og barer. I dette området befinner det seg også et kunstkvartal hvor Thailandske kunstnere har dannet et lite samfunn bestående av hytter, barer og gallerier hvor de bor og jobber.

I sentrum av Karon ligger Aroona Plaza som huser mange små koselige håndverks butikker, innbydende restauranter og kafeer samt noen få barer. Skulpturer av arbeidere som jobbet i gamle Phukets jordbruksindustri dominerer nord enden av Karon, men også her myldrer det av trivelige spisesteder, rare småbutikker og barer. Nord for dette området som er kalt Karon Sirkelen (The Karon Circle) hvor finnes det en liten innsjø rundt en offentlig park.

Aktiviteter:
Det er ikke like mange vannsport operatører som holder til på Karon som i Patong og Kata, men i monsoon sesongen er forholdende gode for surfing, men det kan være farlig å svømme på grunn av høye bølger og undervannsstrømmer.

Uteliv:
Karons uteliv er ikke like festpreget som det i Patong og foregår i et noe roligere tempo. De fleste utestedene ligger i nordenden av Karon Sirkelen og i sørenden av Karon Plaza.

Restauranter:
Likesom nattelivet, ligger også restaurantene i Karon Sirkelen. Her finnes et bredt utvalgt av thai og internasjonal mat. Hotellrestauranter kan tilby fabelaktige måltid med gourmet mat, god vin og utsikt til spektakulære solnedganger.

10 ting du kan gjøre når det regner i Phuket

Dagene kan fort bli lange dersom solen uteblir, men i Phuket er mulighetene mange og morsomme.

1. Når det regner kan man benytte sjansen til å unne seg et avslappende spa og en deilig massasje. Rens porene med ansiktsbehandling, eller skrubb av døde hudceller med kropps-peeling. For en billig penge kan du få både tradisjonell eller thai massasje. Prisene ligger på fra så lite som 300 Baht for kun massasje til 10 000 Baht og over for full kroppspleie.

2. Etter noen slappe timer med hudpleie er det på tide å røre litt på seg. Flere feriesteder tilbyr instruksjon i helse og treningsteknikker som yoga, dans, Pilates og kampsport som Tae Kwon Do, Muay Thai Kickboxing samt innendørs sport.

3. Man kan bli ganske sulten av å forbrenne kalorier. Pakk sammen gymbagen og løp til en lokal thairestaurant og nyt en sterk krydret karri rett til lunsj.

4. Litt hjernestimuli kan komme gått med på regnværsdager. Meld deg opp på et kurs i thai matlaging, massasje, batikk laging eller hva enn du behager. Mange hoteller har tilbudet hos seg eller kan hjelpe deg med å booke. Enkelte steder tilbyr også kurs for barn.

5. Frisk opp dine historiekunnskaper og lær om Phukets fortid ved å ta en tur til Thalang Nasjonal Museum for bare 30 Baht.

6. Hvis du ikke ønsker å undersøke undervannslivet i fullt dykkerutstyr så kan du stikke innom Akvariet som er både lærerikt å spennende og som helt klart vil falle i smak hos barna. Klovnefisken Nemo og vennene hans er å finne her.

7. Er du nysgjerrig på framtiden? En tung regnværs dag er den perfekte anledning til å bli spådd sine kommende år. Det finnes mange spåkoner og spåmenn i Patong også i sentrum av Phuket.

8. Shopping er en kjent motgift for dårlig humør, dersom uværet gjør dagene tunge. Central Shopping Mall, Ocean Plaza og Big C er bare noen av kjøpesentrene rundt sentrum som kan friste deg med antikviteter, suvenirer, klør og thai silke. Løp og kjøp!

9. Ta en tempel tur og få innblikk i Thailendernes religion Buddhismen, samtidig som du kan nyte de majestetiske utskjæringene på disse hellige hus.

10. En klassisk regntung dag inviterer til innesitting og tv titting. Kjøp billetter til SFX kino på Central Shopping Mall i byen og fråts i popkorn, mens du venter på godværet